Marketplace Strategie

Alles begint met een strategisch plan. Een winnend concept om marketplaces onderdeel te maken van jouw organisatie-strategie. Welke positionering past bij jouw identiteit, welke marketplaces hebben de meeste potentie en waar moet je op letten voor je van start gaat?

Of je startend verkoper, fabrikant of (multi-)brand bent: verkopen via marketplaces biedt jouw bedrijf toegang tot nieuwe markten met ontzettend veel potentie. En dat zonder kostbare of tijdrovende investeringen. Welke marketplace strategie past nou het beste bij jouw merk of bedrijf? Waar start je? Waar houd je rekening mee? En hoe zorg je niet alleen voor een vliegende start, maar ook voor resultaat op lange termijn? Zonder goed geformuleerde strategie geen succes op marketplaces. En daar helpen wij graag bij!

Welke marketplace(s)?

Amazon, bol.com: de giants onder de marketplaces ken je ongetwijfeld. Maar er zijn nog gigantisch veel meer, voor vrijwel alle markten en niches. Van enorm groot tot klein en heel fijn. Zodra we samen jouw strategie bepalen, kijken wij altijd naar de kansen die deze marketplaces bieden. Het kan bijvoorbeeld slimmer zijn om jouw woonaccessoires via een gespecialiseerde marketplace als FonQ te verkopen. Stap voor stap ontdekken we de perfecte match tussen jouw assortiment en de vele marketplaces.

De volgende stap: keuzes maken

Welke techniek zet je in? Hoe kun je automatiseren? In welke landen ga je verkopen? Hoe zorg je voor tevreden klanten? Vragen waar we in de volgende fase samen antwoorden op vinden. Zo bouwen we aan een duurzame strategie om snel op weg en vervolgens lang succesvol te zijn op marketplaces. Ben je al actief op marketplaces, maar denk je er meer uit te kunnen halen? Dat denken wij ook! Natuurlijk helpen wij ook in jouw volgende stap.

Wat is jouw volgende stap?
Wij denken graag met je mee.
Wat is jouw volgende stap?
Wij denken graag met je mee.
Nieuws