Marketplace koppeling & integrators

Het handmatig toevoegen van producten op marketplaces zoals bol.com of Amazon is verleden tijd met behulp van marketplace integrators. Tools zoals Channable, ChannelEngine of EffectConnect maken het mogelijk om jouw webshop systeem te koppelen aan marketplaces als Amazon of bol.com!

Marketplace Integrators

Deze koppeling wordt ook wel een API koppeling genoemd en kan jouw Lightspeed, Magento, Shopify of andere webshop systemen koppelen aan diverse marketplaces. Met deze API koppelingen is het mogelijk om je assortiment geautomatiseerd te koppelen aan je marketplace accounts. Beheer en optimaliseer je productinformatie om succesvol te verkopen op marketplaces. Een aantal handige voordelen:

  • Nooit meer handmatig prijswijzigingen doorvoeren
  • Nooit meer handmatig bestellingen verwerken
  • Nooit meer handmatig voorraden aanpassen

 

Marketplace accounts koppelen

Het aanmaken van een marketplace koppeling begint bij het aanmaken van een koppeling tussen de accounts. Door je Seller ID of Merchant ID toe te voegen ontstaat er een verbinding. Dit geldt ook voor de koppeling met jouw webshop systeem. De manier waarop je jouw webshop koppelt aan een integrator verschilt per webshop platform. Het kan bijvoorbeeld via een plugin gaan die gedownload moet worden of met behulp van een API key. Een integrator kan je dus echt zien als een tussenstation die de verbinding tussen webshops en marketplaces mogelijk maakt.

 

Optimaliseren van je feed

Wanneer de verschillende systemen succesvol zijn gekoppeld en met elkaar in verbinding staan, is het mogelijk om aan de slag te gaan met de productfeed die je naar de gewenste marketplace wil sturen. Dit is de stap waarbij je je productinformatie zó kan neerzetten, dat de listings zo optimaal mogelijk door komen in bol.com, Amazon, of andere marketplaces.

De eerste stap is de categorisering. Hier bepaal je binnen welke categorie jouw artikel wordt geplaatst. Het is van belang dat deze categorieën erg nauwkeurig worden ingericht, omdat dit bepaald welke attributen bij het artikel horen. Vervolgens kun je met zogenaamde regels de informatie uit je productfeed omtoveren tot informatie die wordt begrepen en geaccepteerd door de marketplace. Dit kan gelden voor allerlei informatie over jouw assortiment: van uitsluitingen of prijs instellingen tot een specifieke titel opbouw of zelfs een op maat gemaakte regel voor levertijden.

 

Hoe Amazin je helpt 

Amazin helpt verkooppartners met het aanmaken en instellen van deze API koppelingen voor diverse marketplaces. Zowel voor beginnende verkopers, als verkopers die al langere tijd actief zijn op platformen als bol.com en Amazon. Ben je benieuwd naar wat wij hierin kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we hier samen naar.

Efficiënt verkopen op marketplaces?
Neem vrijblijvend contact op en we gaan samen de mogelijkheden verkennen.
Waarom kiezen voor amazin?
1. Jarenlange expertise binnen performance marketing

Al sinds 2019 helpen wij verkooppartners succesvol te verkopen op Marketplaces. We beheersen de kneepjes van het vak en zijn in staat om jouw klanten te bereiken en te activeren. Wij geven advies op maat over je advertentiestrategie en volgen dagelijks nieuwe ontwikkelingen binnen het marketplace landschap.

2. Noord Gestoord

We komen uit Groningen en dat betekent dat je altijd goed zit. We zijn een nuchter bedrijf en stellen geen grenzen aan onze ambities. We werken keihard met 1 doel: onze klanten succesvoller maken op Marketplaces.

3. Werkwijze

Je bent in direct contact met een gespecialiseerde consultant. Deze persoon heeft al een aantal jaren ervaring binnen marketplaces en is in staat om jouw business goed te begrijpen. Daarnaast werken we ook met een dedicated Account Director die zorg draagt voor de kwaliteit van de samenwerking.

Efficiënt verkopen op marketplaces?

Neem vrijblijvend contact op en we gaan samen de mogelijkheden verkennen

Efficiënt verkopen op marketplaces?
Neem vrijblijvend contact op en we gaan samen de mogelijkheden verkennen.
Nieuws