Listing optimization

Vergroot je zichtbaarheid op marketplaces en behaal succesvolle resultaten door middel van listing optimalisatie. Marketplaces werken met geavanceerde algoritmes om op die manier het juiste product aan de juiste klant weergeeft. Door gebruik te maken van de juiste zoekwoorden, goede productfoto’s en uitgebreide productinformatie worden producten vaker vertoond door marketplaces. 

Hulp bij listing optimisation, het SEO van marketplaces

Listing optimisation is te vergelijken met wat SEO is voor websites. Door producten te voorzien van hoge kwaliteit aan teksten, productinformatie en een goede structuur zorgt dit voor een boost van de producten in de marketplace. Op deze manier worden producten beter vindbaar wat leidt tot meer verkopen. 

Waar moet je echter beginnen en wat werkt het beste? Wij helpen graag bij het optimaliseren van jouw producten op marketplaces. Zo kijken we naar welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt. Hoe kunnen we deze zoekwoorden toevoegen aan bijvoorbeeld je productnaam, maar ook naar welke productinformatie is de consument op zoek? Net als in de zoekmachines als Google zijn de meest belangrijkste posities op marketplaces de top drie producten. Door de zoekgedrag en kansen op de marketplaces te combineren zorgen wij ervoor dat jouw product zichtbaar wordt op deze posities en daardoor gevonden wordt.

listing optimization

De klantbeleving op marketplaces

Naast dat het voorzien van producten met productbeschrijvingen en goede afbeeldingen, is dit natuurlijk ook van belang voor de beleving van de consument. Hierbij zorgen wij ervoor dat naast de benodigde informatie de consument dit ook eenvoudig en overzichtelijk kan terugvinden. Door de USP’s van jouw product naar voren te laten komen in de listing, geven wij de consument de juiste info om een goede aankoop te doen.

Daarnaast onderzoeken wij welke zoekwoorden consumenten gebruiken tijdens hun zoektocht naar jouw product. Maar het oog wil ook wat! Met haarscherpe foto’s en speciaal gecreëerde content, zoals A+ content op Amazon, zorgen we samen voor dat consumenten het product beleven.

Productinformatie en filters

Consumenten gebruiken voor het vinden van het perfecte product vaak de filters die beschikbaar zijn. Deze filters worden gevuld door de marketplaces op basis van de productinformatie die wordt aangeboden door de verkoper. Geen productinformatie beschikbaar, betekent dus ook dat de marketplaces jouw producten niet kunnen vertonen wanneer consumenten gebruik maken van de filters op de website. 

Naast dat wij je helpen met alles voor de consument op de voorgrond, helpen wij je ook met het op slimme manieren vullen van productinformatie. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jouw producten worden naar voren komen als een consument filter naar die smartphone met genoeg geheugen en een juiste resolutie camera!

Verkopen in andere landen en productinformatie in verschillende talen

Hoe beter je producten zijn voorzien van de juiste informatie, des te beter deze producten door de marketplaces kunnen worden vertoond aan consumenten. Door gebruik te maken van slimme oplossingen helpen wij bij het voorzien van benodigde productinformatie en hoe marketplaces hierop reageren. Van afmetingen van een product tot de kleur, dit alles heeft invloed op de vindbaarheid van jouw product in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Amazon. 

 

Doordat producten ook internationaal verkocht kunnen worden, zijn goede vertalingen en zorgen dat producten in alle landen goed vindbaar zijn daarom een must-have. We kijken hierin altijd naar de beste oplossing voor jou. Op deze manier zorgen we met professionele vertalingen dat je product klaar is om Europa of de wereld te veroveren. 

 

Wil je ook beter gevonden worden op marketplaces? Amazin helpt je hierbij!

Kom je er nou niet helemaal uit? Wij helpen je graag op weg en kijken graag even mee! Neem vandaag nog contact met ons op.

Doe de gratis potentiescan! ​

Wij helpen bedrijven succesvol verkopen op marketplaces, kunnen wij jou ook helpen?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.